tiistai 17. helmikuuta 2015

Kesän ainoat kuvat

Sain lopultakin aikaiseksi kuvien siirtämisen puhelimesta koneelle. Ikävä kyllä huomasin, ettei kesäpaikasta näy paljoakaan - mikä oli tietysti odotettavissa, kun ottaa huomioon, kuinka vähän tuli käytyä Haapniemessä.


Alkukesästä näytti aika karulta, eikä sisälläkään ollut lämmintä kuin 15 celciusastetta. Silti oli hyvä suunnitella tulevaa. Kiinnittäkää huomiota kuvassa näkyvän sivurakennuksen nurkkaan, jossa peltikatto kohtaa tiilet, sillä...


...tässä vähän syksymmällä otetussa kuvassa pelti levittäytyy jo nurkan yli. Kuvien välissä on tapahtunut pienoinen nurkannosto-operaatio, ja peltikattoa on jatkettu saumakohdan yli tulevien vesivahinkojen välttämiseksi.

Kuvassa etualalla olevasta pensaikosta on myös tällainen videopätkä loppukesältä:


Nyt tiedän, mihin kaikki kimalaiset muuttavat loppukesällä, nimittäin meille!

...tai hautausmaalle, sielläkin näkyy aina lehmuksen kukkiessa todella paljon mehiläisiä.
Tämä sama pensas houkuttelee usein myös perhosia, erityisesti ohdakeperhosta, nokkosperhosta ja ihanaa, pientä kultasiipeä. Se on ikävä kyllä harvinaistunut, kuten sinisiipikin. Pikkuiset ovat omia suosikkiperhosiani, joten tilan peltoon heitettävät ketokukkien siemenet valitaan aina niitten tarpeita ajatellen ;)


Vielä löytyi keittiöstä sisäkuva. Huomatkaa pelargonia ikkunalaudalla, radio (Yle 1) senkin päällä ja hurjan vahti-perhoskoiramme kesäturkki (kaikki karva lyhennetty vatsalinjasta alaspäin).

Lisää kuvia tuleekin sitten vasta, kun talvi päättyy ja pääsen jälleen saaristoon. Odottavan aika on pitkä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti