keskiviikko 5. elokuuta 2015

Tee-se-itse -kanihäkki

Hevosia ei tänä vuonna saareen saatu, mutta onneksi vähän pienempiä heinänsyöjiä kyllä! Siskon pupuset eli Mumu (äitipupu), Hubert (leikattu poikansa) ja Tirriäinen (Hubbiksen sisko) muuttivat juhannuksen jälkeen saareen.

Tirri, Mumu & Hubbis

Pikku otukset tarvitsivat tietysti häkin, jossa viettää leppoisia kesäpäiviä vailla huolta pedoista ja niin, että olisi tilaa siirtyä pois tieltä, jos toinen pupu tulisi vaatimaan tilaa itselleen. Pedot ovat todellinen uhka kaneille paikassa, jossa asuu kaikkea näädistä merikotkiin ja vieraileviin koiriin.

Tällaista sitten alettiin rakentaa.

Minä tein piirustukset ja lähdin vähän ostoksille. Tuli samalla testattua, että Toyota Yaris Verso on toimiva tila-auto...




Juhannus meni rakennellessa ja verkkoa kiinnitellessä, mutta hyvä tuli. Häkki on riittävän suuri (noin 140 x 100 x 100 cm) jotta kaneilla on tilaa ja ihminen mahtuu operoimaan häkin sisälle, mutta myös sopivan kevyt ja pieni, että siirtäminen vielä onnistuu.

Siirtelyn tarvetta vähentääksemme liitimme häkkiin vielä koira-aitauksen, jossa kanit saavat kirmata kun on valvoja paikalla.



Tarvikkeet:
- kakkoskakkosta tai muuta (halpaa ja tukevaa) puurimaa
- liitoksiin puutappeja ja -liimaa (koska halusimme häkin kestävän siirtelyä kauan; kyllä ruuveillakin voisi pärjätä) sekä akkuporakone, jolla tehdä reikiä tapeille
- nostettavaan kattoon ja takaseinään vesivaneria
- kestävää ja riittävän pienisilmäistä verkkoa (meillä jänisverkkoa, kun minkkiverkko oli loppu joka paikasta)
- oveen saranat, kahva & hakaset

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti